PERSOONLIJK
 
Nicole Prins 

Als kind en als adolescent ontdekte ik dat ik onbewust wist waar bepaalde kruiden voor diende en merkte ik dat ik met mijn handen pijn kon weghalen. Komende uit een wetenschappelijke en nuchtere familie duurde het nog jaren voor ik merkte dat mijn pad de kant van genezing op ging.

Na het krijgen van kinderen bleek onze oudste dochter "bijzonder" en werd mede door haar mijn interesse gewekt op het gebied van natuurgeneeskunde en alternatieve therapieën.
Naast mijn analytische en pragmatische denkwijze is ook het spiritueel ervaren in mij aanwezig. Het ontbrekende stukje dat mij "heel" heeft gemaakt.
 
OPLEIDING 
In 1996 heb ik mijn doctoraal Onderwijskunde met propedeuse Pedagogiek gehaald en heb ik daarna als onderzoeker, manager, trainer en materiaalontwikkelaar gewerkt. Sinds 2003 werk ik als Reiki Master en geef ik met veel plezier les in Reiki I, II en III (2003). Hiernaast ben ik altijd werkzaam geweest als klassiek sopraan en als zintuigartiest bij Stichting VOF Brilliant. Vanaf 2010 werkzaam als Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb diverse diploma's in o.a. Holistische werkvormen en -therapie, EMDR, EFT, Holistische hypnose, Mindfulness, en diverse vormen van massages en energetische behandelingen. 
Naast mijn werk als therapeut werk ik sinds 2019 in de gehandicaptenzorg, waar ik werk met cliënten met een combinatie van ernstig verstandelijke beperkingen, autisme, moeilijk verstaanbaar gedrag, psychische aandoeningen.

BEROEPSVERENIGING 

Ik ben per 1-1-2023 aangelsoten bij beroepsvereniging CAT. www.catcollectief.nl

Vergoedingen vallen onder Natuurgeneeskundige therapie en worden door een aantal zorgverzekeraars erkend waaronder Menzis, ONVZ, PMA, Anderzorg, PNOzorg en VvAA.

Ik heb de verplichte Medische Basiskennis en Psycho Sociale Basiskennis in 2016 en 2017 volgens de Plato normering gehaald.

WKKGZ 
Ik beschik over een aansluiting bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de Wkkgz verplicht wordt gesteld. Het reglement behorende bij de Geschillencommissie kunt u via de link downloaden: https://www.degeschillencommissiezorg.nl/media/2613/cbv-reglement.pdf