PERSOONLIJK
 
Nicole Prins

Als kind en als adolescent ontdekte ik dat ik onbewust wist waar bepaalde kruiden voor dienden en merkte ik dat ik met mijn handen pijn kon weghalen. Komende uit een wetenschappelijke en nuchtere familie duurde het nog jaren voor ik me op het alternatieve pad begaf. Na het krijgen van kinderen bleek onze oudste dochter "bijzonder" en werd mede door haar mijn interesse gewekt op het gebied van natuurgeneeskunde en alternatieve therapieën.Naast mijn analytische en pragmatische denkwijze is ook het spiritueel ervaren in mij aanwezig. Het ontbrekende stukje dat mij "heel" heeft gemaakt.
 
OPLEIDING 
In 1996 heb ik mijn doctoraal Onderwijskunde met propedeuse Pedagogiek gehaald en heb ik daarna als onderzoeker, manager, trainer en materiaalontwikkelaar gewerkt.
Sinds 2003 werk ik als healer en geef diverse behandelingen. Hiernaast ben ik ooki werkzaam geweest als klassiek sopraan.
Vanaf 2010 ben ik werkzaam als Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb diverse diploma's in o.a. Holistische werkvormen en -therapieën, waaronder voetreflex, kleurpunctuur, klank-, kleur- en metaalbehandelingen. Verder ook gespecialiseerd in kruidenkunde, fythotherapie, Bachbloesems en meer. Ik coach al diverse jaren mensen die last hebben van rouw e verlies en geef en begeleid ik meditaties om de ziel lichter te laten worden en te ontdoen van belastingen.  
 

BEROEPSVERENIGING 
Ik ben per 1-1-2023 aangelsoten bij beroepsvereniging CAT. www.catcollectief.nl

Vergoedingen vallen onder Natuurgeneeskundige therapie en worden door een aantal zorgverzekeraars erkend waaronder Menzis, ONVZ, PMA, Anderzorg, PNOzorg en VvAA.

Ik heb de verplichte Medische Basiskennis en Psycho Sociale Basiskennis in 2016 en 2017 volgens de Plato normering gehaald.

WKKGZ 
Ik beschik over een aansluiting bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de Wkkgz verplicht wordt gesteld.
Het reglement behorende bij de Geschillencommissie kunt u via de link downloaden: https://www.degeschillencommissiezorg.nl/media/2613/cbv-reglement.pdf